Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ 2

Δεν θα ξαναέγραφα για το θέμα αυτό γιατί δέχθηκα "επίθεση"στη προηγούμενη ανάρτηση αλλά ήρθε σήμερα η εκπομπή της Στεφανίδου 'Αξίζει να το δεις ' να με δικαιώσει σε όσα έγραψα και μάλιστα από τα ίδια τα παιδιά.Παρ'όλο που σήμερα το ποσοστό των παχυσάρκων παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια η αντιμετώπιση τους από τα συνομήλικα τους είναι η ίδια.

2 σχόλια:

Κατερίνα Μαλακατέ είπε...

Δεν ξέρω τί ειπώθηκε στην εκπομπή της Στεφανίδου, αλλά η παχυσαρκία, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες είναι στίγμα. Υπήρξα παχύσαρκο παιδί και έφηβη, και μάλλον κανονική κι ενιότε λεπτή ενήλικας. Θα σου πω λοιπόν αυτό, ό,τι κι αν συμβαίνει τώρα (κι έχω ενηλικιωθεί πολλά χρόνια, γαμώτο) αυτό το παιδί που κρυβόταν στους διαδρόμους για να γλιτώσει την ομαδική καζούρα δεν βγήκε ποτέ από μέσα μου. Η ανασφάλεια μου με το άλλο φύλο δεν πέρασε ποτέ, όσα κολακευτικά σχόλια κι αν άκουσα. Και τώρα που είμαι έγκυος, την μισή χαρά μου την κόβει η ζυγαριά που ανεβαίνει. Κι όλα αυτά γιατί τον βίωσα αυτόν τον ρατσισμό στο πετσί μου. Κι αυτά τα τραύματα σε παιδικές ηλικίες δεν περνούν.....

eva είπε...

Αγαπητή Κατερίνα ευχαριστώ για την επίσκεψη.Ειλικρινά χάρηκα γιατί επιτέλους κάποιος με καταλαβαίνει.Απόλαυσε την εγγυμοσύνη σου γιατί αυτοί οι μήνες είναι μοναδικοί και ανεπανάληπτοι.Μετά θα έχεις όλο το καιρό να χάσεις όσα παραπανίσια κιλά σου μείνουν.