Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Αποφάσισα να γράψω για να μη χάσω την επαφή μου .
Λοιπόν τις τελευταίες μέρες έχω αρχίσει και πάλι το διάβασμα .Μόλις τέλειωσα το
"Ολα σου τάμαθα μα ξέχασα μια λέξη" ξεκίνησα το "Η άλλη πλευρά του νομίσματος "
και πολύ σύντομα έφτασα στη μέση.Δεν θυμάμαι να διάβασα κριτικές γι'αυτό το βιβλίο και έτσι το διαβάζ ω ανεπηρέαστη απο οποιαδήποτε άποψη για αυτό .Μέχρι τώρα μου αρέσει πολύ Γι' αυτό και προχωρώ με γοργούς ρυθμούς .Δεν φιλοδοξώ να κάνω οποιαδήποτε κριτική. Δεν έχω τα προσόντα για κάτι τέτοιο .Απλώς ως ένας κοινός αναγνώστης λέω ότι μου αρέσει.Αλλωστε είχα διαβάσει και μου άρεσε και το 'Θεανώ η λύκαινα της πόλης ' της ιδίας συγγραφέως αν και όμολογώ ότι όταν έπαιρνα αυτό που διαβάζω τώρα δεν το θυμόμουν.Τελειώνοντας το , θα συνεχίσω με το 'Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι 'που τώρα το διαβάζει η κόρη μου (δώρο για τα γενέθλια της από μένα ).
Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη των 'ειδικών" αλλά εμένα αυτό το έιδος μυθιστορήματος μου "πάει".Αν μη τι άλλο μου ξανάνοιξε την όρεξη για διάβασμα.

9 σχόλια:

anagnostria είπε...

Αν και να αναγνωστικά μας γούστα διαφέρουν, χαίρομαι που ξανάρχισες το διάβασμα. Σ' αυτά τα μπλογκς δεν υπάρχουν "ειδικοί". Είμαστε όλοι απλοί αναγνώστες, επομένως μη διαστάζεις να γράψεις την άποψή σου. Καλή συνέχεια.

maxforeigner είπε...

Αγαπητή evagelia, είχα καιρό να "σε επισκεφθώ", και διαπιστώνω με χαρά πως άρχισες πάλι το διάβασμα. Το "Σπίτι δίπλα στο ποτάμι" μου άρεσε πολύ. Υπάρχουν βέβαια αρκετά βιβλία με "βαθυστόχαστο" περιεχόμενο, υπάρχουν βιβλία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση για να διαβαστούν, που μπορεί να χαρακτηρισθούν αριστουργήματα από τους κριτικούς βιβλίων ή και κοινούς αναγνώστες. Τέτοια βιβλία δεν προσφέρονται για όλες τις ώρες, ούτε για όλα τα γούστα. Δεν σημαίνει επίσης, ότι δεν υπάρχουν καλά και "καλά" βιβλία και άλλα από αυτά τα "δύσκολα".
-Με την ευκαιρία ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ, για την αυριανή γιορτή σου, θα τα πούμε βέβαια και τηλεφωνικά.

Unknown είπε...

Η Θεανω η λυκαινα της πολης ειναι ωραιο βιβλιο, αλλα το σπιτι διπλα στο ποταμι μου θυμισε σινερομαντσο, γ'αυτο δεν πηρα το τελευταιο της βιβλιο.

phlou...flis είπε...

Πρώτη φορά σε επισκέφτομαι. Θα περίμενα δυο λόγια για τα βιβλία που διάβασες, μπας και συγκινηθούμε κι εμείς και τα διαβάσουμε

eva είπε...

Ελευθερία ,ακόμη δεν διάβασα το σπίτι δίπλα στο ποτάμι,η κόρη μου όμως που το διάβασε μου είπε ότι της άρεσε.

eva είπε...

Φλούφλη, είναι η πρώτη φορά που με επισκέπτεσαι σε αυτό το ιστολόγιο μου αλλά είχες επισκεφθεί ένα άλλο ιστολόγιο μου ως Evelin.Είχα γράψει τότε για τα συναισθήματα μου για το γυιό μου που αρραβωνιάστηκε και έφυγε από το σπίτι.

Eleni Tsamadou είπε...

Aγαπητή Ευαγγελία,
Είναι πράγματι πολύ ευχάριστο που άρχισες πάλι να διαβάζεις και οι επιλογές σου είναι ό,τι καλύτερο για να σε βάλουν και πάλι στο μαγικό κόσμο του διαβάσματος. Είμαι σίγουρη πως θα τα ευχαριστηθείς τα βιβλία που διάλεξες,όπως τα έχουν ευχαριστηθεί και οι χιλιάδες αναγνώστες που τα διάβασαν. Η ανάγνωση και η χαρά της ανάγνωσης είναι θέμα προσωπικό και όχι κάτι που γίνεται κατά παραγγελία ή ακολουθώντας τη γνώμη " ειδικών". Καλή αρχή λοιπόν και πάλι και
Πολλές ευχές για το Πάσχα.

Eleni Tsamadou είπε...

Αγαπητή Εύα,
Σου άφησα απάντηση στο σχόλιο σου για το βιβλίο μου " Ο χορός των μυστικών" στο δικό μου blog. Θα είχες αντίρηση να το κοινοποιήσω στον εκδότη μου για να μπει στο site με τις κριτικές των αναγνωστών και να σου στέλνουν ενημεώσεις για τις εκδόσεος τους.

eva είπε...

Φυσικά και δεν έχω αντίρρηση να το κοινοποιήσετε στον εκδότη σας αν και η κριτική μου είναι πολύ γενική και σύντομη.Απόψε έχασα την ευκαιρία να σας συναντήσω όταν θα συναντούσατε την αδελφή μου.Η Χαλκίδα όμως είναι τόσο κοντά οπότε ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να σας συναντήσω.