Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΧΥΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Εδώ και αρκετές μέρες ,με απασχολούσε το θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ στη σημερινή μου ανάρτηση.Αφορμή ήταν ένα e-mail που μου έστειλαν για να γελάσω αλλά εγώ κάθε άλλο παρά γέλασα.Επίσης τα πιστεύω μου γιάυτό το θέμα ήρθε να επιβεβαιώσει μια τηλεοπτική εκπομπή σε ένα κανάλι 'μικρό' στην οποία 'έπεσα' κάνοντας ζάπινκ .
Το θέμα μου αφορά στη παχυσαρκία των γυναικών κυρίως και στο γεγονός ότι είτε μας αρέσει είτε όχι υπάρχει ρατσισμός για αυτές.
Υπήρξα παχύσαρκο παιδί,παχύσαρκη έφηβη και ακόμα μέχρι σήμερα πασχίζω να αποκτήσω ένα κανονικό βάρος .Δεν συμβιβάστηκα ποτέ με τα κιλά μου και στη πραγματικότητα καμμιά γυναίκα δεν συμβιβάζεται.Αυτό το είπαν και οι γιατροί που συμμετείχαν στη τηλεοπτική εκπομπή που προανέφερα.Ανυπάρχουν κάποιες που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο ,αυτή είναι η άμυνα τους.
Εγώ κουβαλώ τόσα χρόνια το κόμπλεξ που μου δημιούργησαν τα παραπανίσια κιλά μου και φυσικά και τα διάφορα καθόλου κολακευτικά σχόλια που άκουγα.Λυπάμαι γιατί δεν μπόρεσα ποτέ να φορέσω μίνι ,γιατί κάτι που μπορεί να μου αρέσει δεν μου πάει ή να ακούω 'λυπάμαι αλλά αυτό δεν βγαίνει σε μεγάλα μεγέθη'
Ισως αναρωτηθούν κάποιοι,γιατί αφού με ενοχλούν τόσο πολύ τα παραπανίσια μου κιλά δεν φροντίζω να απαλλαγώ από αυτά.Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 30 χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού δεν κάνω τίποτα άλλο από το να χάνω 20-25 κιλά να τα ξαναπαίρνω (ακολούθησαν άλλα 2 παιδιά ) να τα ξαναχάνω κ.ο.κ.Γιατί από τη στιγμή που ήμουν παχύσαρκο παιδί πρέπει να προσέχω ισοβίως τη διατροφή μου και πιστέψτε με δεν είναι και τόσο εύκολο.
Ολα αυτά τα ανέφερα για να καταλάβουν όσοι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τα κιλά τους τι νοιώθει αυτός που άχει πρόβλημα.Επίσης το να κοροϊδεύει κανείς κάποιο άτομο που έχει αυτό το πρόβλημα αστειευόμενος είτε για να το κάνει να αντιμετωπίσει τα κιλά του δεν βοηθά καθόλου.
Δυστυχώς τα οποιαδήποτε άλλα προσόντα έχει ένας παχύσαρκος παραβλέπονται .Το έχω ακούσει πολλές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε ρπορτάζ από γυναίκες οι οποίες δεν μπορού να βρούν δουλειά λόγω των κιλών τους.
Τελειώνοντας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους γονείς εκείνους των οποίων κάποιο παιδί έχει τάσεις παχυσαρκίας να αντιμετωπίσουν το θέμα με μεγάλη προσοχή και πριν το παιδί μπει στην εφηβεία και να ξέρουν ότι χρειάζεται στήριξη από όλα τα μέλη της οικογένειας.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΣΡΚΟΥ