Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ

Ξαναρχίζοντας το διάβασμα διάβασα τα εξης:Ολα σου τάμαθα μα ξέχασα μια λέξη. Ηάλλη πλευρά του νομίσματος .Οχορός των μυστικών.Τώρα διαβάζω το ήμερο φίδι του Θεού.
Το πρώτο βιβλίο το επέλεξα από το τίτλο του και ομολογώ ότι φανταζόμουν τελείως διαφορετικό το περιεχόμενο του. Βασικά θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει ως ένα σεμινάριο οικονομικών και επιχειρηματικότητας που όμως ο συγγραφέας κατορθώνει να σε κρατά σε εγρήγορση και να ανυπομονείς να δεις τι θα γίνει παρακάτω, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα μάθεις ποια επιτέλους είναι η λέξη που ξέχασε να μάθει και που τελικά τελειώνει το βιβλίο και σου μένει η απορία για το ποια είναι η λέξη.
Μετά διάβασα το ' Η άλλη πλευρά του νομίσματος'.Σε γενικές γραμμμές μου άρεσε το θέμα του βιβλίου όπου σε μορφή απολογισμού της ζωής του ο ήρωας καταγράφοντας την προσπαθεί να αποφασίσει , να διαλέξει, ανάμεσα σε δύο γυναίκες με ποια θα συνεχίσει τη ζωή του .Η συγγραφέας γράφει δύο εκδοχές και μας αφήνει να διαλέξουμε αυτή που μας ταιριάζει. Αυτό μου θύμισε μια παλιά σειρά της τηλεόρασης το "Εσύ αποφασίζεις " όπου κατά τη διάρκεια της προβολής γινόταν ψηφοφορία των τηλεθεατών για το ποια εξέλιξη επιθυμούσαν και προ βαλλόταν αυτή .Προσωπικά θα προτιμούσα να μην είχα να διαλέξω άσχετα αν θα συμφωνούσα ή όχι.
Και τώρα " Ο χορός των μυστικών".Είναι ένα βιβλίο που μέσα από την ζωή μιας οικογένειας μας κάνει γνωστά ήθη και έθιμα των διαφόρων χρονικών περιόδων όπως και ιστορικά γεγονότα χωρίς να κουράζουν τον αναγνώστη. Η οικογένεια ξεκινά από τη γιαγιά Α νέζω το 1880 και φτάνει ως το 2002 με την (αν δεν κάνω λάθος )τρισέγγονη της Ανέζως.
Το βιβλίο που διαβάζω τώρα ανήκει στα βιβλία ψυχολογίας και η συγγραφέας μεταφέρει συζητήσεις από συνεδρίες με ομαδικές ή ατομικές θεραπείες ανθρώπων που ζήτησαν τη βοήθεια της και ενδεχομένως να βοηθηθεί κάποιος που θα το διαβάσει αν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα .

2 σχόλια:

Eleni Tsamadou είπε...

Αγαπητή Εύα, σε ευχαριστώ που διάβασες το βιβλίο μου και μου έκανες την τιμή να το παρουσιάσεις στο blog σου. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ψυχογιός" και το καινούργιο " Της ζωής και της αγάπης" που η πρώτη παρουσίαση του θα γίνει στην Αθήνα στις 13.5 στο βιβλιοπωλείο "Μετρόπολις", Πανεπιστημίου 54 και Εμ. Μπενάκη, στις 7.00 μ.μ Θα χαρώ πολύ αν τα καταφέρεις να έρθεις και γνωριστούμε και από κοντά.

eva είπε...

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας στο blog μου καθώς και για τη πρόσκληση στη παρουσίαση του νέου σας βιβλίου που διαισθάνομαι ότι θα είναι από αυτά που μου αρέσουν.Θα προσπαθήσω να έρθω.